25 Ocak 2017 Çarşamba

Yeni Başlayanlar için Makyaj Çantası

Herkese merhabalar, hoş geldiniz efendim. :)

Bu akşam bir istek üzerine yeni başlayanlar için bir minik makyaj çantası hazırladım. Eğer ''Makyaja yeni yeni merak saldım.'', ''Yeni başlıyorum acaba uygun fiyatlı, işimi görecek kadar hangi ürünleri almalıyım?'' gibi düşünenlerdenseniz hemen gelin, sizin için hazırladığımm çantayı karıştırmaya başlayalım.



İşte minik makyaj çantamız ve ihtiyacımızı karşılayacak kadar fırçalar ve süngerimiz.

Şimdi sırayla çantamızın içini kurcalayalım ve bu sünger ve fırçaları ne amaçlarla kullanacağımızı öğrenelim. :)


Ben bu çantayı Gratis'te görür görmez sepetime koydum. Bilenler bilir, rengine aşığım. Minicik bir şey zaten çantanız çok küçük değilse rahatlıkla sığar. :)


İşte çantamızdan çıkan, bize makyaja yeni başladığımızda çok bile gelebilecek ürünlerimiz burada efendimm. :)

Hadi hepsini sırasıyla inceleyelim, özelliklerini öğrenelim:

1- Pure Beauty - Multi-Function - BB Cream


Öncelikle kızlar makyaja yeni başladıysak, fondöteni uygulamayı pek beceremeyebiliriz. Bu yüzden hem cildimize fazla zarar vermemek, kolay uygulamak hem de ışıltılı sağlıklı bir görünüm için bb krem tercih etmeliyiz. 

Benim size önerim Watsons mağazalarında satılan Pure Beauty markasının bb kremi. Hafif kapatıcılıkta, cildimizi sağlıklı ve aydınlık gösterebilecek bir ürün. Oldukça kalıcı ve güneş koruma faktörüyle de artı bir özelliğe sahip. 

Bb kremimizin yanında bulunan sünger Eklips markasına ait. Uygun fiyatlı ve ıslatıp suyunu sıktığınızda nemli bir şekilde, bb kremi sürerken kullanabilirsiniz.

2- Rimmel London - Wake Me Up Concealer


Geldik ikinci aşamamız olan göz altı morluklarımızı kapatma işlemine. Yine fondöten yerine hafif yapılı bir bb krem tercih ettiğimiz gibi, kapatıcı seçerken de hafif yapılı seçmeliyiz. Çünkü göz altımızda ağır duran kapatıcılar hem göz altımızı kurutabilir, hem de hoş bir görünüme sahip olmayız.

Benim size önerim Rimmel London markasının Wake Me Up isimli kapatıcısı olacak. Hafif yapısıyla göz altı morluklarımızı kapatıp, nemli bir bitiş sağlayarak bizi dinç ve aydınlık gösterir. 

Bu kapatıcımızı da uygun fiyatıyla Watsons mağazalarında bulabiliriz. Yine nemli süngerimizle rahatça uygulama yapabiliriz. 

3- Flormar - Wet and Dry Compact Powder


3. aşama olarak da sürdüğümüz bb kremimizi ve göz altı kapatıcımızı sabitlememiz gerekir. Özellikle yağlı bir cildimiz, yağlı göz kapaklarımız varsa bu işlemi atlamamak gerekir. 



Benim pudra olarak önerim Flormar markasından geliyor kızlar. Uygun fiyatlı ve ayrıca bb kremi ve göz altı kapatıcısını güzelce sabitleyip, yerlerinden kıpırdamamasını sağlıyor. Hem de hafif kapatıcılık sağlıyor. :)

4- Flormar - Terracotta Powder - Dual Gold


Geldik 4. aşamamıza:

Yoğun pigmentli bronzer ve aydınlatıcıları ilk aşamada çok iyi kullanamayabiliriz. Böyle hafif yapılı ürünlerle tecrübelenip daha sonra ışıl ışıl bronz bronz gezebiliriz. :) 



Benim bronzer ve aydınlatıcı olarak önerdiğim ürün Flormar markasının Dual Gold isimli, bir yanında bronzer, bir yanında da aydınlatıcı olan ürünü. Uygun fiyatlı ve hafif yapısıyla bize ilk aşamada kolay bir uygulama sağlar. Yanında bulunan Eklips markalı fırçamızla da hem bronzerımızı hem de aydınlatıcımızı rahatça uygulayabiliriz.

5- The Balm - Frat Boy Allık


Geldik yüz makyajımızın son aşaması olan allık kısmına. :)

Allık olarak benim önerim, Gratis mağazalarında bulabileceğimiz, The balm markasına ait. Eğer beyaz tenliyseniz bu Frat Boy allık size çok yakışacaktır. Daha koyu tenliyim derseniz eğer Hot Mama allığı da size çok yakışacak efendim. :)


Yine Eklips fırçamızla allığa bir iki kere dokundurarak uygulamamızı yapabiliriz. Aman diyim çok fazla allığa dokundurmayın kızlar, çünkü pigmentli ve elma gibi olabilirsiniz. :)

6-  Wet and Wild - Silent Treatment 3'lü far paleti


 İlk aşamada far paleti olarak Wet and Wild markasının bu 3'lü far setleri harika kızlar. Hem oldukça uygun fiyatlı hem de yumuşacık yapılarıyla renklerini çok güzel veriyorlar


 Alttaki gri saplı fırçamız bize ilk aşamada yetecektir kızlar. Yine tabii ki mükemmel fırçaları olan Eklips markasının uygun fiyatlı far fırçası olur kendisi.


 Paletimizdeki renklerini daha yakından inceleyelim.

En üstteki rengimizi tüm göz kapağınıza uygulayarak, bol rimelle güzel bir makyaja sahip olabilirsiniz. Yok Seyhancım bu az olur derseniz, ortadaki koyu rengimizle, sadece göz kenarlarımıza gölge verebiliriz. Ya da en alttaki müthiş rengimizi göz kapaklarımıza uygulayarak çekici bakışlara sahip olabiliriz efendiimm. :) :)

7- Maybelline - Lash Sensetional Maskara


Göz farımızı sürdükten sonra gelelim rimel işlemine. Rimel de ilk aşamada bize kesinlikle sürüm kolaylığı sağlamalı ve kirpiklerimizi yapıştırmamalıdır.


Benim çıktığı günden geri çok ama çok beğendim rimel Maybelline markasının bu gül kurusu renkli Lash Sensetional rimeli. Hem de yeni başlayanlara fırçasının kıvrık kısmıyla kirpikleri kavrarken ve yukarı kaldırırken yardımcı olacaktır.

Hem kalıcı, hem de hacimli ve kirpikleri birleştirmeden dolgun gösteren bu rimeli de çantamıza ekliyoruz. :)

8- Pastel - Waterproof Eye Pencil


Simsiyah göz kalemsiz göz makyajı olur mu? Tabii ki hayır! :)

Makyaja ilk başladığımız zamanlarda ve yani çoktan makyaja başlamış da olsak, kesinlikle göz kalemimiz yumuşak ve suya dayanıklı olmalı. Çok sert yapılı göz kalemleri, gözümüze zarar verebilir. 



Kolay kolay asla akmayan bu Pastel markasının suya dayanıklı simsiyah göz kalemimizi de hemen çantamıza koyuyoruz.

9- Golden Rose - Velvet Matte Lipstick - 16


 Geldik son aşamamız olan ruj işlemine.

Makyaja yeni başladıysak kızlar böyle çarpıcı renkleri pek tavsiye etmem. Çünkü süremeyebiliriz. Bu yüzden taşırsakta çok belli olmayan, doğal görünümlü bir renk tercih etmeliyiz


İşte her dudakta bir ayrı güzel duran, çoğu kişinin vazgeçilmesi, nami değer Velvet Matte - 16 ablaları. :)

Hem kalıcı, hem nemliliğiyle dudaklarımızı kurutmayan, hem de uygun fiyatıyla süper bir renk. Daha ne olsun. :)

Geldik yazımın sonuna kızlar. :) Umarım küçücük de olsa yardımcı olabilmişimdir ve yazımı okurken sizi sıkmamışımdır. :) Bir dahaki yazımda görüşmek üzere efendim, hoşça kalın! :)






8 yorum :

  1. bu pastelin siyah göz kaleminden edinmeyi şuan çok istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulduğun an al canım, çok memnun kalacaksın. :)

      Sil
  2. bb kremi bende severek kullanıyorum :) çok tatlı ambalajı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullan canım, bence de çok tatlı ambalajı. :)

      Sil
  3. çok güzel bir yazı olmuş canım emeğine sağlık :)FratBoy Allık benim de favorim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım benim, mutlu ettin beni. :)

      Sil